Начало FrogNews Войната в Украйна: Хиляди без ток след руските атаки вчера. Хипотермия грози милиони
0

Войната в Украйна: Хиляди без ток след руските атаки вчера. Хипотермия грози милиони

0

По думите му много региони са били засегнати от ударите, които отнеха живота на четирима души. Половин Киев може да остане без ток през следващите няколко дни. 

През нощта още ракети са ударили критична инфраструктура и жилищни сгради в района на Запорожие. Не се съобщава за жертви. 

Украйна се бори с минусови температури и сняг в много региони, а милиони хора са бед ток и течаща вода. Има опасения, че редица хора могат да умрат от хипотермия.

По думите на Зеленски 70 руски ракети са били изстреляни в понеделник и „повечето от тях са били свалени“. Руското министерство на отбраната заяви, че е поразило всичките си 17 набелязани цели по време на своя „масивен удар с използване на високоточни оръжия“.

Ударите от понеделник бяха осмата масирана ракетна атака на Русия за осем седмици. Предупрежденията, че Русия планира нова вълна от удари, циркулират от няколко дни. 

Всичко това се случва и на фона на поредица от експлозии на две военни летища дълбоко в Русия, за които Москва обвини украински дронове, прихванати от руската противовъздушна отбрана.

Трима военнослужещи са загинали и два самолета са били леко повредени на летищата в района на Рязан и Саратов.

Украйна не е коментирала публично въпроса.

Двете летища – на стотици километри от границата на Украйна – разполагат с руски стратегически бомбардировачи, които са били използвани за извършване на ракетни атаки от началото на инвазията на Русия в Украйна на 24 февруари.

Източник: FrogNews

Сподели: