Начало FrogNews Румен Христов: ГЕРБ-СДС нямаме допирни точки с ПП и ДБ
0

Румен Христов: ГЕРБ-СДС нямаме допирни точки с ПП и ДБ

0

С ирония Христов пита: „Много ми е любопитно как ще направят правителство на малцинството със 75 мандата (ПП и ДБ). Аз имах надежда, че можем да постигнем допирни точки с ПП и ДБ, но стига толкова. Те си имат свой път на развитие, имат си свои избиратели.“ Това заяви лидерът на СДС и депутат от ГЕРБ-СДС Румен Христов  по Нова нюз.

Румен Христов посочи, че времето е било загубено за процедури и лични обяснения, но за съжаление не е имало разисквания: „През 33-те години демокрация ИК е променян много пъти. Всеки път ние сме се надявали до урните да отидат повече избиратели и да се осигури по-голяма честност на вота. Така е и сега. Аз не вярвам на машините. Какво да кажем за онези 97 000 гласи, които не подкрепят никого, плюс 60 000 негласували, правят 150-160 000 гласа.“

Румен Христов посочи, че те не отменят машините, а дават възможност да се гласува и с хартия: „Това се прави с цел улесняване на избирателя. Вижда се, че с всяка следваща промяна ние направихме бюлетините все по-сложни. Навремето бюлетините бяха синя, червена и лилава. Предлагаме на ЦИК да се възложи да се опростят бюлетините. Всичко това ни накара да се обърнем отново към хартиената бюлетина. Надяваме се, че този ход ще върне избирателите пред урните“, обясни лидерът на СДС.

Румен Христов  каза, че имат седем варианти за премиери както имат и за министри. Сред тях са експерти и политици. Христов каза, че не е оптимист за създаване на експертно правителство: „Ние винаги подхождаме отговорно, ще го направим и този път. Най-вероятно ще се внесе правителство на малцинството“, разкри той.

Румен Христов открои, че „БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ са системни партии, а не на статукво, те стоят на терен и си носят кръста дали са управлявали добре или не. Да кажеш на партии на повече от 30 години, че са статукво е нередно“, подчерта лидерът на СДС.

Източник: FrogNews

Сподели: