Начало FrogNews Прокурорът Валентин Николов защити специализираното правосъдие
0

Прокурорът Валентин Николов защити специализираното правосъдие

0

Валентин Николов каза по bTV, че премахването на спецправосъдието е опасно, защото не е направена трезва оценка, тъй като е имало реален принос от работата им. Разкрити са канали за: тероризъм, трафик на наркотици и др. Николов изтъкна, че за разкриването на подобни престъпления се изисква специализация.

Николов се позова на Румъния, където има два специализирани органа – прокуратура и съд, които са ефективни. Прокурорът посочи, че борбата с корупцията по високите етажи е много трудна задача. Тя е заложена късно на специализираната прокуратура.

Николов открои войната по пътищата като огромен проблем. Магистратът посочи, че не бива да се говори за война с другите институции, защото работят заедно. Прокурорът посочи, че трябва да се направят много неща в тази посока. За проверката по пътищата е необходимо да има ясна стратегия и контролни органи, защото са отговори много институции. Николов определи като ключова превенцията в тези случаи – че наказанието няма да бъде избегнато. Според Николов: „МПС са оръжие и не бива да се забравя това.“

Николов посочи, че е важно да има контрол върху Главния прокурор Иван Гешев, както има към всеки друг магистрат. Николов посочи, че той и всеки един магистрат е под фокуса на вниманието.

Източник: FrogNews

Сподели: