Начало FrogNews Руски хакери свалиха сайта на Европейския парламент
0

Руски хакери свалиха сайта на Европейския парламент

0

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола потвърди инцидента в Twitter, като добави, че техните „ИТ експерти дават отпор и защитават системите си“.

„В момента достъпността на уебсайта Europarl_EN е засегната отвън поради високо ниво на външен мрежов трафик“

„Този трафик е свързан със събитие, свързано с DDOS атака (Distributed Denial of Service). Екипите на ЕП работят за възможно най-бързото разрешаване на този проблем.“

Атаката изглежда е в отговор на приетата наскоро резолюция на Европейския парламент, в която Русия е обявена за държава, спонсорираща тероризма, и за държава, която „използва средства за тероризъм„.

В новинарски материал, публикуван на уебсайта на Европейския парламент, се казва, че евродепутатите са призовали ЕС да „продължи изолацията за Русия в международен план, включително когато става въпрос за членството на Русия в международни организации и органи като Съвета за сигурност на ООН“.

Евродепутатите искат също така да се намалят дипломатическите връзки с Русия, контактите на ЕС с официални руски представители да се сведат до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени.“

Напоследък Killnet е доста активна група, която обаче не си е изградила име. Наскоро тя успя да свали уебсайтовете на няколко летища в САЩ (не е повлияла на полетите), а също така се насочи към JPMorgan Chase, както и към Министерството на финансите на САЩ, пише още kaldata.com.

При всички тези инциденти последиците бяха незначителни, а атаките бяха описани от ФБР като слаби.

Източник: FrogNews

Сподели: