Начало FrogNews Борисов готов на всякакви компромиси, зове останалите лидери: Да се отдръпнем назад!
0

Борисов готов на всякакви компромиси, зове останалите лидери: Да се отдръпнем назад!

0

„Нито искам да съм премиер, нито депутат, нито министър“, така лидерът на партията Бойко Борисов коментира дали е склонен да не е министър-председател в следващ кабинет.

Бившият премиер очерта двете най-важни теми пред страната – войната в Украйна и инфлацията. Той предложи да се проведат преговори между партиите, които да се модерират от признати експерти във всяка сфера.

„Затова ГЕРБ ще предложи контактна група, преговарящи екипи, ще поканят хора с безспорна репутация по отделни теми, с цел да се успокои ситуацията. Да кажат кои министри могат да го изпълняват, ще се съгласим и с това. Дори и от „Възраждане“ има теми, по които сме на едно мнение. Мислим, че този подход е разумен, много пъти сме били в управление. Без лидери е много тежко, но ако искат без лидери – без лидери да е“, заяви бившият министър-председател.

„За войната, нека дойдат Плевнелиев, Соломон Паси. Нека и те предложат хора. И те да проведат кръга от преговори между партиите“, даде пример Борисов.

По думите му ГЕРБ биха подкрепили финансовата политика на „Продължаваме Промяната“: „Ние ще подкрепим социалната сфера. И аз обичам пенсионери. Няма да се строи, няма да се правят капиталови ремонти“.

Същият пример даде и със съдебната реформа на „Демократична България“: „Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа“.

„Да се опитаме да успокоим ситуацията така. Нека експертите след това да кажат кои министри могат да изпълняват тази работа. Някои хора го наричат правителство на национално съгласие, друго експертно“, каза Борисов и допълни, че този начин на управление е труден.

Източник: FrogNews

Сподели: