Начало FrogNews Ревизоро спрегна ГЕРБ, ДПС, ДБ и партията на Янев за бъдеща коалиция
0

Ревизоро спрегна ГЕРБ, ДПС, ДБ и партията на Янев за бъдеща коалиция

0

Ревизоро обаче е оптимистичен – златната карта била в ръцете именно на ДБ, а Стефан Янев нямало “да има против да помогне за едно управление, защото ще донесе много позитив”.

Не така мислят обаче икономистът Евгений Кънев и главният редактор на “Дневник” Велислава Попова. Според Кънев кабинет с първия мандат е невъзможен, а Попова смята, че ГЕРБ може би имат готова формула, която включва “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”, но ПП и ДБ не искат да подкрепят ГЕРБ.

Възможно е обаче ключова роля да изиграе Стефан Янев, смятат експертите. “Български възход” е най-малка формация в 48-мото Народно събрание, но се допуска хипотеза, че именно на Янев може да бъде връчен третия и последен проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Стефан Янев бе служебен министър в два кабинета на Румен Радев. 

“Все повече се говори дали Радев би дал мандата на Стефан Янев. Тогава отново може да има кабинет с кратък живот. Това би изглеждало удобно за всички партии, които в момента се страхуват”, смята Попова.

Източник: FrogNews

Сподели: