Начало FrogNews Евгений Кънев: ПП и ДБ да започват подготовка за следващите избори – този път професионално
0

Евгений Кънев: ПП и ДБ да започват подготовка за следващите избори – този път професионално

0

Същевременно, корупционна България постигна категорична победа. Явно партиите от блока “Антикорупция” не разчетоха драматичната геополитическа и икономическа промяна от миналия ноември и излязоха с подобен вид кампания.

Какво не отчетоха:

(1) Че войната направи геополитическия избор екзистенциален и сдадоха евроатлантическата инициатива на корупционерите, когато личната тема за Сигурността е далеч по-важна за хората от обществената тема за корупцията в публичния сектор.

(2) Че войната донесе инфлацията, докато бяха в управлението и не успяха да обяснят категорично, че не те са я предизвикали, нито как ще се справят с нея – и оставиха внушението на корупционерите за големи проинфлационни харчове за частна полза.

(3) Че войната изисква да се говори спокойно, да се вдъхва сигурност, да се избягват резки движения и кресчендо гласове – а лидерът на Промяната, случайно или не, беше медийно показан като емоционален, импулсивен и в крайна сметка нестабилен – на фона на познатата 12 годишна „стабилност“. Затова и новото фюрерче също нищо не постигна.

Сега корупционерите са впрегнали всички свои агенти и агенции да убеждават нуждата от единение (около тях) за съставяне на военновременно правителство. И отчаяно се нуждаят от ПП или ДБ като първокласен прах за пране да им даде някаква легитимност. Дори  не изключвам както странно Възходът влезе рязко в последните два часа, така и ИТН да влезе с “гласовете” от чужбина. А Възраждане да намерят патриотично основание да гласуват кабинет около ГЕРБ без да участват в него.

Дано ПП и ДБ не се хванат на въдицата, защото само в опозиция могат да съхранят Алтернатива на корупционния модел на Прехода. Още повече, че с оставането в опозиция още по-добре ще лъснат зависимостите на партиите-менте: майки и щерки.

ПП и ДБ трябва да започнат от днес подготовка за следващите избори – този път професионално.

Евгений Кънев, Facebook

Източник: FrogNews

Сподели: