Начало FrogNews Доц. Шаламанов: Ако хората в Украйна „се огънат“ ги чака дълг период на страдание
0

Доц. Шаламанов: Ако хората в Украйна „се огънат“ ги чака дълг период на страдание

0

„Това е реалното последствие, когато в една страна специалните комунистически служби и организираната престъпност пленят държавата. Много е трудно да се водят мирни преговори с участието на Кремъл“, каза той в ефира на Нова ТВ.

По думите му за България има три риска.

„Не можем вече да изключим ядрена авария или използване на ядрено оръжие. България трябва да е готова да защити населението при ядрена авария, много по-сериозна от тази в Чернобил“, смята експертът по сигурност. 

Вторият риск пред страната ни, според доц. Шаламанов, са нови руски агенти у нас.

„С тази масова вълна на избягване на мобилизацията от руските граждани, е много възможно специалните служби на русия да инфилтрират огромно количество агентура в западния свят под формата на бежанци“, смята той.

Третият риск е пробив в западния свят чрез България. 

„България е най-уязвимото звено на колективния запад. Това означава, че руската върхушка ще положи усилия за пробив в западния свят чрез България. И когато ние сме в политическа криза това е съвсем непосредствен риск за България“, обясни още доц. Шаламанов.

Изходът от кризата в Украйна, който военният експерт вижда е пълно изтегляне на Русия от страната, всички военнопрестъпници да бъдат дадени на съд, а Русия да заплати възстановяването на Украйна.

Източник: FrogNews

Сподели: