Начало FrogNews Ако четирите територии се присъединят към Русия, в тях ще действа руската конституция
0

Ако четирите територии се присъединят към Русия, в тях ще действа руската конституция

0

Той посочи, че ако тези територии се присъединят към Русия, то там ще започне да действа руската конституция. Той изрази увереност, че при положителен резултат от вота президентът и парламентът бързо ще изпълнят необходимите процедури. Песков каза още, че в настоящия момент Кремъл не вижда предпоставки за преговори с Украйна.

Нееднократно президентът Путин обясни, че преди няколко месеца украинската страна излезе от преговорния процес. Преди няколко месеца украинската страна заяви на различни равнища, от високо до най-високо, че ще решава проблемите си на бойното поле. Добре знаете реакцията на нашия президент.

Дмитрий Песков определи като „истерична“ реакцията на част от обществото в първия ден след обявяването на военната мобилизация в Русия. Той призна, че отначало не е имало достатъчно информация по въпроса, но според него проблемът вече е решен. Песков нарече „лъжа“ твърденията, че предстои мобилизирането на милион и двеста хиляди души.

Според министъра на отбраната Сергей Шойгу в армията ще бъдат призовани около 300 000 запасняци. Междувременно от военното ведомство уточниха, че на мобилизация не подлежат гражданите с висше образование, които работят в IT-сектора и мобилните оператори, служителите в банковите и финансовите институции, както и журналистите.

Източник: FrogNews

Сподели: