Начало FrogNews Най-голямата хакерска атака в Австралия: Изтекли са лични данни на над 9 млн. души
0

Най-голямата хакерска атака в Австралия: Изтекли са лични данни на над 9 млн. души

0

Вторият по големина телекомуникационен оператор ще се свърже с близо 10 милиона от клиентите си, за които се предполага, че за засегнати от мащабната хакерска атака. Нерегламентирано достъпени са адреси, данни от шофьорски книжки, номера на паспорти.

„В информационното пространство се разпространява информация за 9 милиона и 800 хиляди потребители. Искам да кажа, че това е възможно най-лошия сценарий. Имаме основание да смятаме, че броят е значително по-малък, но работим активно, за да изясним какво точно за получили хакерите. И нещо важно – в атакуваната база данни няма финансови параметри. Няма пароли и т.н.“, обясни Кели Байер Росмарин, изпълнителен директор на компанията.

Като телекомуникационен гигант, компанията е обект на хакерски атаки и към момента успешно е успявала да опази данните на клиентите и потребителите си.

„Тази атака не прилича на никоя, която сме виждали преди, и за съжаление е успешна. Заедно с компетентните органи се опитваме да разберем какво точно е изтекло като данни“, каза Росмарин.

Полицията и властите с ресор „Киберсигурност“ продължават разследването на най-голямата хакерска атака в Австралия. А от засегнатата компания приканват абонатите си да сменят паролите си и да се свържат с институциите, които разполагат с тяхна чувствителна информация, за да се предотврати потенциално неправомерното им използване.

Източник: FrogNews

Сподели: