Начало FrogNews Илия Налбантов: В Русия назрява предреволюционна ситуация, властта на Путин е разклатена
0

Илия Налбантов: В Русия назрява предреволюционна ситуация, властта на Путин е разклатена

0

„Руската душа в един момент ще реши, че този управленец не й трябва. В момента някакви психологически нагласи се осъществяват, особено в силовите структури. В един момент силовите структури ще се обърнат срещу самия Путин, защото той изпраща и тези хора на заколение в Украйна. Загубите в конфликта не бяха малки и това се отразява. Оказа се, че нещата вътре в системата със сигурност започват да ерозират“, коментира той.

Налбантов подчерта, че властта на Путин е силно разклатена към момента. По думите му тази мобилизация е предвестникът на по-радикални мерки спрямо него. Той смята, че Русия чрез въздействията си върху ядрените централи в Украйна се опитва да хвърля картата на ядрения шантаж, за да може да спечели предимство.

Илия Налбантов не е убеден, че е възможно използването на ядрено оръжие. Експертът по национална сигурност изтъкна, че спокойното отношение на западните лидери към блъфовете на Путин, показват, че западният свят има инструменти, с които може да предотврати или да неутрализира използването на ядреното оръжие.

„За националната ни сигурност няма заплаха. В момента тази мобилизация е свързана с неуспехите на руската армия по фронтовете на Украйна и цели да събере личен състав, и да се спре настъплението на украинската армия с жива сила“, коментира още експертът по национална сигурност.

Източник: FrogNews

Сподели: