Начало FrogNews Делян Добрев показа фактури от посредници на “Газпром”. Един от тях е фирмата “МЕТ”
0

Делян Добрев показа фактури от посредници на “Газпром”. Един от тях е фирмата “МЕТ”

0

Той показа фактури от посредници на “Газпром”. Един от тях е фирмата “МЕТ”, която по негови твърдения е фирмата, от която идва сегашният директор на “Булгаргаз”.

“Т.е частната фирма – посредникът, си назначи директор на държавното предприятие”, поясни Добрев. “Както може да видите от момента, в който го назначи, започна да купува газ от собствената си фирма. Има сделки, при които газ е купуван скъпо от фирма „МЕТ” и е продаван обратно на същата фирма „МЕТ” – евтино. Разликата е 7 млн. само за месец. С две фактури. Няма заплати, ток, суровини и други разходи”, допълни той. 

Добрев коментира думите на бившия финансов министър Асен Василев, който твърди, че у нас руски газ няма и не се купува газ от посредници.  “Видяхте посредниците с фактурите”, заяви Добрев, който ги предостави на журналисти. “Кирил Петков, поне тази сутрин, призна, че има руски газ. Но не само, че е руски, а е и с посредници, които го оскъпяват с 30%”, каза още той, цитиран от Нова нюз.

Той отговори и какво е станало с двата танкера американски газ. По думите му те са пристигнали, но са били разпродадени в Гърция и Турция, а страната ни отново е закупила газ от посредници. “Като изключим азерския газ, 100% от останалия газ е руски. В България не е пристигнала нито една молекула американски газ”, категоричен бе Добрев.

В сряда в ефира на NOVA бившият премиер Кирил Петков отправи критики към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като заяви, че “той трябва да се пенсионира” и, че “при работеща съдебна система – трябва  да ходи в затвора”. 

На тези думи Делян Добрев отвърна с това, че не Борисов, а именно Петков и Василев са тези, които трябва да се “притесняват как да избегнат влизането в затвора”. 

Той обвини лидерите на ПП, че българското общество е “ощетено с 200 млн. евро” заради работата на Петков и Василев по овладяване на газовата криза. 

“Кирил Петков и Асен Василев да си търсят добри адвокати! В един момент този директор на „МЕТ”, като вземат да го викат в прокуратурата, ще започне да си казва истината”, заяви Добрев.

Според него 7-те танкера с газ няма да са достатъчни на България, за да се справи със зимата. “Недостигът на газ в България – с азерския газ и с тези 7 танкера, ще бъде около 1 млн. мегаватчаса на месец. Тоест, недостигът през зимата ще бъде около ⅓.”, поясни той. 

Източник: FrogNews

Сподели: