Начало FrogNews Стою Стоев от ПП: Не е решено дали ще приемем поканата на ДБ за явяване на изборите в коалиция
0

Стою Стоев от ПП: Не е решено дали ще приемем поканата на ДБ за явяване на изборите в коалиция

0

Анализите все още не са направени. Борим се за едно и също – за антикорупционно управление. Трябва да се види дали, ако се явим заедно на избори, ще имаме по-голям резултат, заяви той. Преследваме целта да сме първа политическа сила с възможно най-много мандати. Мисля, че това е много реалистична цел. Ще си партнираме и в следващия парламент с колегите от „Демократична България“ и БСП и се надявам да имаме поне 121 депутати, каза още Стою Стоев.

„Имаме действащ договор с „Газпром“. Той беше спрян едностранно от руската страна. България и до момента заявява всеки ден количествата, които иска да потребява, но от това няма резултати. Направихме заявки за втечнен газ, потреблението беше задоволявано през изминалите месеци и бяха договорни седем танкера с втечнен газ, за да се задоволи потреблението за зимните месеци. Имаме и доставки от азерски газ, но пълното количество на ниската цена ще се получава, когато заработи интерконекторът с Гърция. Затова е много важно този конектор да заработи възможно най-бързо“, заяви Стоев.

„Дори и служебното правителство да успее да договори газ от „Газпром“, трябва да си зададем въпроса предвидим партньор ли е „Газпром“. Цяла Европа се готви за тежка зима, защото руската страна прави каквото си пожелае, въпреки че договорите не са нарушени. Този газ няма да е по-евтин от този, който потребяваме в момента, а и ако решат, от „Газпром“ могат да спрат доставките през зимата“, посочи той.

Източник: FrogNews

Сподели: