Начало FrogNews Стефан Янев: Политици оцветяват молекулите, но е важен не цвета, а цената на газа
0

Стефан Янев: Политици оцветяват молекулите, но е важен не цвета, а цената на газа

0

Това каза по БТВ лидерът на “Български възход” Стефан Янев. 

Отговорете ми вие дали е война, ако в района на военните действия се извършват доставки от петрол и газ. Темата с “Газпром” е сериозна. И специализирана. Призовавам тази тема на специалистите, които познават договорите и процесите. нека да си свършат работата. Някои политици започнаха да оцветяват молекулите. Важен е не цвета, а цената. 

Въпросите за кризата с газа са повече, отколкото отговорите.  Оценката за кабинета ще се даде по-късно. Не виждам реваншизъм, рано е да се даде оценка на служебното правителство. Дали ще прави ревизия този кабинет, рано е да се каже. Но е важно да се каже какви са реалните неща, ако влезем в ново жилище. За да не се налага ние да плащаме. Трябва честно да се каже за реалността пред българските граждани. 

Критиките и оценките на кабинета “Петков” ще ги дадат българските граждани. Най-лесната линия за оценка е до каква степен е решил реални проблеми на хората и какви е създал. Броят на кризите се е увеличил, отколкото да са се решили. Бих постъпил както миналата година – търсене на баланс и отговор на въпроси, касаещи българските граждани. Политиката не трябва да влиза в бизнес-решенията. Трябва бизнесът да се развива по неговата логика. 

Най-плашеща е газовата криза, която може да прерасне в енергийна. Бих търсил прагматични решения във всички посоки. 

Преди дни получих писмо от работници на “Брикел”. то е посетено от министри и последното предходно правителство с идеята на предприятието да се наложат административни мерки. Направи ми впечатление въпроса на една млада дама.  Попита ме: “Г-н Янев, не виждате ли в това посещение един нов “Росенец”. Казах – не.

Става въпрос със заиграване на съдбата с хиляди работници. Ако ние с един такъв ход, ако оставяме под страх тези 5 000 души и техните семейства, ние рушим държавността. 

Партия “Български възход” тепърва ще каже своите приоритети. не сме водили разговори с ВМРО. Надявам се изборите да са честни.

Източник: FrogNews

Сподели: