Начало FrogNews Захари Карабашлиев гневен на решението на Варненския съд да екстрадира руснак, запалил паспорта си
0

Захари Карабашлиев гневен на решението на Варненския съд да екстрадира руснак, запалил паспорта си

0

Не знам подробности по случая, не съм юрист. Знам само, че българската правосъдна система, известна с това, че влачи най-елементарни дела с години, сега най-експресно се задейства да екстрадира един чужд гражданин по искане на режим, която е обявил България за „вражеска страна“. Защо?!

Каква е тази нужда от светкавична депортация? Този човек терорист ли е? Педофил ли е? Убиец ли? Или е извършил административно нарушение, запалвайки паспорта си? Не е ли този човек невинен до доказване на противното? Какво иска Руската Федерация? Да придърпва всеки, когото намери за неудобен? Но нали в България е пълно с руснаци, които ненавиждат режима на Путин, които са напуснали страната си, заради Путин, които са против войната на Путин в Украйна…

п.с. Докато пиша това научавам, че „съдът потвърди екстрадицията на Алексей Алчин в Русия“. Български съд в град Варна. Главата ми не го побира.
Ако ние, свободните граждани позволим това, на практика официално оставяме най-важната държавна институция да е в орбитата на Русия – агресор, самоопределил се като враг на България. Бях пред съда.

Не бяхме много, беше адска жега, но бяхме там.
п.с 2. И не, не съм забравил факта, че хората на Борисов не се задълбочаваха дори и толкова – преди няколко години те просто извозиха турски граждани в багажници през границата и ги върнаха в Турция, за да ги предадат на Ердоган като „гюленисти“. Кой може да ни каже те какви бяха всъщност? Каква е съдбата им днес? Къде са?

Писателят Захари Карабашлиев, Фейсбук

Източник: FrogNews

Сподели: