Начало FrogNews Антоанета Цонева, ДБ: Избори без машини ще е равносилно на атентат. Няма да се коалираме с ГЕРБ
0

Антоанета Цонева, ДБ: Избори без машини ще е равносилно на атентат. Няма да се коалираме с ГЕРБ

0

На предните избори имаше само 11 000 недействителни гласа и то в саксиите с бюлетини. Машинният вот осигурява честност. Не бих искала да си представям връщане на хартиените бюлетини. Ако се доведе до възможност да не се употребяват машини, това ще е равносилно на атентат. 

Тази седмица се водят разговори с ПП и ще се ползват данни от социологически изследвания. Това е очакването на демократичната общност. Очакват силна политическа сила, която да отстрани ГЕРБ от водаческото място в момента. Едно обединение ще даде заявка за първото място, което ще енергизира демократичната общност и ще привлече още хора. Ще доведе до добър резултат. Ще позволи тази конфигурация първа да формира кабинет и да създаде управление. Когато има голямо обединение хората няма да се разделят. 

За да не влизаме в спекулации се връщам на казаното преди-нужно е голямо обединение и ГЕРБ да се отстрани от първото място. ДБ няма и не може да коалира с ГЕРБ. Те и ДПС трябва да бъдат държани далеч от властта. По-яростни поддръжници на главния прокурор на ГЕРБ и ДПС няма. Те не разбират какво означава прокуратурата да бъде поставена под демократичен контрол. Без върховенство на правото ние не можем да говорим за каквито и да било взаимодействия.  Намираме се от различни страни.

Източник: FrogNews

Сподели: