Начало FrogNews Т. Йорданов: Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с “Газпром”. Василев отказвал
0

Т. Йорданов: Николов предлагал България да мине на схемата на други страни с “Газпром”. Василев отказвал

0

Това заяви за Българското национално радио Тошко Йорданов от “Има такъв народ”. 

По думите му бившият енергиен министър Николов се опитал да минимизира щетите в енергийния сектор.

„Тогава цената, дебело ще подчертая, щеше да е същата, каквато ни е по договор, а не с 30 и кусур процента по-скъпа, както е сега. Асен Василев спира това на Министерски съвет, той е твърдо против и отказва да се случи това. Тогава Министерство на енергетиката няма друг начин, освен да купува газ през посредници, отново руски газ, само че с 30% отгоре”, посочи Йорданов.

По въпроса с избора на шеф на КЕВР, който бе обявен за противоконституционен от КС, Йорданов посочи – коалицията приела човек, който не отговаря на условията на конкурса.

„Това им е манталитетът – да те обвиняват, че си поддръжник на ГЕРБ или ДПС, на седемте джуджета и Снежанка, ако им посочваш някои грешки. Пред тази дилема какво правиш? Приемахме тези щети“, заяви Йорданов.

По думите му министерствата в отишлия си кабинет на Кирил Петков са били “парцелирани”, а бившият премиер и финансовият му министър – Асен Василев (също от ПП) са се намесвали “изключително грубо в работата на почти всички министерства” – особено това на енергетиката и МРРБ. 

“Реално те блокираха едно цяло министерство за 8 месеца, а на всичкото отгоре имаха наглостта да обвиняват Гроздан (Караджов) и нас за нещо, което те правеха. Те сложиха две комисии, те забавиха плащанията, той реално не се е разплатил, а те го обвиняват в корупция“, посочи Йорданов.

Източник: FrogNews

Сподели: