Начало FrogNews Ясно е колко ще ни струват изборите
0

Ясно е колко ще ни струват изборите

0

Това става ясно от публикуваната План сметка, приета от правителството, предават от Българското национално радио.

В същото време служебният кабинет поема ангажимент да осигури допълнителни средства за ЦИК, ако се сключат договори за логистика и техническа поддръжка на машините за гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на вота с устройствата. 

Средствата, които се заделят, са за възнаграждения и осигуровки на заети по трудови и граждански договори, за материално-техническо осигуряване на изборния процес, включително отпечатване на хартиени бюлетини за гласуване, компютърна обработка на данните от гласуването, разяснителна кампания и медийни пакети, които ще се платят от ЦИК на партиите, коалициите и инициативните комитети.

По бюджета на МС се осигуряват 7 милиона лева, за да се плащат възнагражденията на РИК.

Най-много средства – 29 милиона и 400 хиляди лева за подготовката на вота получават общините. Те ще плащат възнагражденията на членовете на СИК и по това перо се заделят 15 милиона лева, други 14 милиона са отново за логистични действия на местните управи.

МВР получава 12 милиона и 700 хиляди лева, а външното ни министерство – 7 милиона 635 хиляди лева, като с тези средства трябва да организира изборите извън страната.

Източник: FrogNews

Сподели: