Начало FrogNews Енергийният щаб на кабинета “Донев” – пиар изпълнение според Асен Василев
0

Енергийният щаб на кабинета “Донев” – пиар изпълнение според Асен Василев

0

Това заяви пред “Дарик радио” бившият вицепремиер и министър на финансите от “Продължаваме промяната” Асен Василев. 

Обвинения в „просто пиар“ имаше и от страна на президента Румен Радев вчера. Той заяви, че служебното правителство се атакува от определени кръгове, които

нагнетяват лъжи.

„Там, където пиарът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко“, посочи вчера Радев.

По на Асен Василев в момента криза няма и са налице възможности да си доставим газ. Василев е притеснен от авантюри по въпроса с газа:

“Да не изпуснем питомното, за да гоним дивото”. 

Той не вижда драматизъм в рокадите в държавните институции. Повод за този коментар са редицата смени, последната от които – смяната на Румен Спецов като шеф на Националната агенция по приходите. 

Асен Василев обясни, че в момента има две партии – „Възраждане“ и партията на Стефан Янев, които са за възстановяване на по-близките отношения с Русия и геополитическа преориентация. 

„Трябва да кажат на избирателите и каква е цената – цената е Жанвиденова зима още веднъж. В момена 60% от нашия износ е за ЕС, суровинната ни база до голяма степен е свързана там, доставките, една голяма част от цялото ни финансиране, визи. Ако се казва „дайте ние сега да отидем при Путин“, това означава, че трябва да си прекъснем икономическите контакти със Западна Европа, целият бизнес да се пренастрои изцяло, цялата банкова система да се пренастрои и един такъв преход носи със себе си една огромна икономическа цена. Ако гласоподавателите решат да гласуват за такова нещо, трябва да са наясно и каква е цената“, посочи той.

Той изрази мнение, че „част от службите са абсолютно неефективни и са “пълен майтап” и даде пример – по времето си в изпълнителната власт получил сводка с гриф “секретно”, която предишния ден излязла в пресата.

Източник: FrogNews

Сподели: