Начало FrogNews Искрен Митев от ПП скастри Десислава Атанасова: Как живеете с това противоречие – хем има, хем няма пари в бюджета?
0

Искрен Митев от ПП скастри Десислава Атанасова: Как живеете с това противоречие – хем има, хем няма пари в бюджета?

0

„Искам да се спра на две от предложенията, които считам, че са важни. Ще ви призова да подкрепите предложението ни за 100 000 лева за изграждане на православен храм в Кипър. Българската общност там е много голяма. Искаме храм да изградим, подкрепи ни Светия синод. Благодаря на Българската православна църква, че имаха толкова бърза реакция, откликвайки на молбата на нашенците, живеещи в Република Кипър. Искаме и допълнителни средства за капиталови разходи за разработване на два проекта – центъра за превенция на противодействие на комплексни деструктивни процеси, и изграждане на комуникационна и информационна система за обмен на класифицирана информация в реално време. Предложението е за втория проект – необходими са 5 680 000 лева“, каза Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

Митев на секундата я репликира: „Имам въпрос към вас, който е по общата актуализация. Вие внесохте предложение за сваляне на правителството с мотив финансовата политика на правителството. Вие през цялото време твърдите, че това е много лоша финансова политика, много слабо изпълнена, и въпреки това с всички ваши предложения, които вече приближават половин милиард, вие показвате, че така е направена финансовата политика, че има от къде да се намерят 1 милиард. И въпросът ми е как живеете с това противоречие? От една страна ние сме водили най-лошата и най-слабата финансова политика, а от друга – се оказва, че въпреки всички ваши опити да счупите бюджета, пари в бюджета има“.

Източник: FrogNews

Сподели: