Начало FrogNews Рамзан Кадиров със санкции, но и с пореден орден – „За заслуги в областта на стоматологията“.
0

Рамзан Кадиров със санкции, но и с пореден орден – „За заслуги в областта на стоматологията“.

0

Kavkaz.Realii писа за наградите, получени от Кадиров. По този начин ръководителят на Чечения има медали за укрепване на пенитенциарната система на Русия, за борба в областта на правата на човека, за приноса му в развитието на парламентаризма, агроиндустрията, законодателството и държавното изграждане.

Кадиров също има много статуси. Например, той е почетен професор в три образователни институции наведнъж – Ислямския университет на името на Кунт-Хаджи Кишиев, Модерната хуманитарна академия и Чеченския държавен университет. Научните степени на главата на Чечения му дават право да чете лекции в университети, което той обеща да направи след края на управлението си в републиката.

„В Чечения се пропагандира линията, че Кадирови са почти помазано от Бога семейство“. Защо майката на главата на Чечения получава награди?
Миналата година Кадиров получи орден „Авицена“ за приноса си в развитието на общественото здравеопазване и медицинските науки. През декември ръководителят на Чечения подписа указ за награждаване с медал „За заслуги към Чеченската република“ на 21-годишната си дъщеря, ръководител на отдела за предучилищно образование в Грозни, Хадижат Кадирова.

През юли миналата година майката на Кадиров Аймани беше удостоена с регионална награда – значка „За отличие в службата на КАТ 1-ва степен“. Държавният телевизионен канал „Грозни“ също награди Рамзан Кадиров с бонус от 45 000 рубли за видео с папагал.

В Чечения 4,6 милиона рубли ще бъдат похарчени за златни медали на името на Кадиров. Те ще бъдат с диаманти, рубини и изумруди

Общо ръководителят на Чечения има повече от три дузини официални правителствени награди, включително медал „За военна доблест“ II степен (2000 г.), „За заслуги към Отечеството“ IV и III степени (2006 и 2021 г.), звездата на герой на Русия.

Съединените щати поставиха Рамзан Кадиров в списък със санкции за извънсъдебни екзекуции, изтезания и други сериозни нарушения на правата на човека. Санкциите се отнасят и за съпругата му Медни Кадирова и дъщерите му Айшат и Карина Кадиров. Санкциите включват по-специално забрана за влизане в страната и бизнес контакти, както и замразяване на активи в Съединените щати. По-рано на Кадиров бяха наложени и икономически санкции.

Източник: FrogNews

Сподели: