Начало FrogNews Проф. Маринов: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?
0

Проф. Маринов: Къде щяха да са ПП, ако президентът не беше дал доверието си на Петков и Василев?

0

Той определи като несериозен аргумента, с който „Продължаваме Промяната“ и БСП не са отишли на консултациите при президента, защото и другите парламентарни групи са имали участие в бюджетната комисия в парламента, но са отишли в президентството.

По думите му ПП и БСП губят от „тези агресивни и дори оскърбителни нападки към президента“, тъй като голяма част от избирателите им са гласували за тях, защото са били партньори с Румен Радев.

„Продължаваме Промяната“ ги нямаше на протестите през лятото на 2020 г. , подчерта проф. Маринов и попита:

„Къде щяха да са сега ПП, ако президентът Радев не им беше дал това доверие на Кирил Петков и Асен Василев да бъдат служебни министри?“.

Той изтъкна, че Румен Радев много пъти е казвал, че не иска повече власт.

Председателят на Стратегическия съвет при президента не изключи възможността за сформиране на някакво правителство с мандат на ПП в този парламент, като подчерта, че се съмнява, че това ще бъде устойчиво и работещо управление:

„В този парламент не е възможно сформиране на политическо мнозинство. … Програмното правителство беше една възможност преди, но сега, при тази изостреност на отношенията, не виждам как ще стане, а и повечето партии заявяват, че са за избори“.

Според него предсрочните избори са най-малко лошият вариант за изход от политическата ситуация в момента, добър вариант няма.

Източник: FrogNews

Сподели: