Начало FrogNews Кошлуков пред СЕМ: Повече технологии в БНТ ще направят телевизията по-гледаема /обновява се/
0

Кошлуков пред СЕМ: Повече технологии в БНТ ще направят телевизията по-гледаема /обновява се/

0

Съветът за електронни медии изслушва днес концепцията на Емил Кошлуков, който иска отново да стане генерален директор на Българската национална телевизия. Пред медийния регулатор Кошлуков представя концепцията си за обществената медия. Днес трябва да бъдат изслушани още Венелин Петков, бивш директор на радио Кърджали Красимир Ангелов и преподавателят Светлана Божилова.

Вчера пред регулатора застанаха журналистът Сашо Диков, режисьорът и юрист Ирина Величкова, Сашо Йовков и Василена Матакева.

Срещу Емил Кошлуков имаше бурно обществено недоволство още през 2020 година. Кандидат-директорът на БНТ стана повод за протести с искане за неговата оставка.

„Въпросът е за доверието. Важно е да покажем моята работа, която изгражда доверие, а не да коментираме персонално“, посочи Кошлуков и се позова на изследване на „Ройтерс“, което извежда БНТ като една от водещите медии, печелещи доверие в аудиторията.

Габриела Наплатанова се позова на доклад на ОССЕ по въпроса с отразяването на парламентарните избори. Подобни заключения има и в доклад на „Репортери без граници“. Кошлуков посочи, че медията е реагирала остро на тези „неверни твърдения“.

Кошлуков заяви още, че нямало проблеми, установени в доклада на Съвета за електронни медии и доклада на Централната избирателна комисия.

20 обществени личности поискаха СЕМ да не изслушва Кошлуков и да не бъде допуснат до конкурса. Според сигнала до медийния регулатор настоящият директор на обществената медия има зависимости от трети лица, има данни за компрометиращи дейности, които са извършени по време на управлението му и уронване на престижа на обществената телевизия.

Кошлуков обаче все пак бе допуснат до излушване.

Анкетата на синдикатите на БНТ доведе до скандал на старта на изслушванията за шеф на обществената телевизия. 70.1% от работещите в БНТ гласували за настоящия директор – Емил Кошлуков.

Очаквайте подробности.

Източник: FrogNews

Сподели: