Начало FrogNews Сабрутев от ПП разкри, дали обмислят да издигнат нов премиер вместо Петков
0

Сабрутев от ПП разкри, дали обмислят да издигнат нов премиер вместо Петков

0

По думите му Тошко Йорданов се опитва по всякакъв начин да се задържи във властта. Опитват се да обезглавят ПП, но това няма как да стане. Поставя условия, защото знае, че на следващи избори няма да ги има като формация. Това е трети парламент, в който се получават саботажи от ИТН. Ние търсим народни представители от ИТН, с които да продължим делото, което започнахме. Ние търсим 121 депутати, за да довършим промяната. Става дума за депутати, които искат България да се развива. Важното е какви приоритети ще сложим, какви реформи трябва да се направят. Необходими са 22 закона да се приемат, за да започнем да усвояваме от ЕС 13 милиарда средства. Разговорите с депутати продължават, за да осигурим това мнозинство. Имаме позитивни сигнали, вярваме, че страхът от ИТН и Слави Трифонов ще бъде преодолян. С ГЕРБ, ДПС коалиция не може да има. Не сме водили разговори за общи листи с ДБ, това са сценарии. Най-важното е да осъществим мандата, който ще ни връчи президента, изтъкна Сабрутев.

Той бе категоричен, че разговорите продължават, но няма как да има такива с ГЕРБ и ДПС. „Всички сценарии са на масата“, заяви Сабрутев.

Ако искахме политически дивиденти, то щяхме да искаме избори на всяка цена, а ние показваме държавническо мислене, обясни той пред Нова телевизи и заяви, че не мислят 5 мин. напред.

Източник: FrogNews

Сподели: