Начало FrogNews Заков: Поне още месец ще съм министър
0

Заков: Поне още месец ще съм министър

0

Това заяви пред Българското национално радио министърът на отбраната Драгомир Заков. 

Коментарът му идва на фона на поредица от политически сътресения и свалянето на кабинета “Петков” след внесен от ГЕРБ вот на недоверие. 

Според Заков правилно и отговорно е решението, което Народното събрание взе във връзка с темата „Северна Македония“. Това се случи в петък при гласуване в пленарна зала. Прието бе предложението на “Демократична България”. 

„Но трябва да се свърши още работа, за да може решението да бъде устойчиво… Прекалената концентрация върху евроатлантическата интеграция на една държава е във вреда за целия регион Западни Балкани, защото има и други държави, които имат интерес от присъединяване. А ние се намираме в момент, в който имаме уникалния шанс да защитим нашия интерес“, посочи Заков. 

Министърът на отбраната поясни, че продължаващата война в Украйна създава военни, икономически, продоволствени, инфлационни рискове. Военни рискове спрямо България по думите на Заков няма. 

“Определен сценарий би повишил рисковете – например разширяване на бойните действия на юг от Одеса… От войната в Украйна ще получим сериозни уроци. Може би в следващата година ще се наложи преосмисляне на проекта за модернизация на армията“, допълни военният министър. 

Източник: FrogNews

Сподели: