Начало FrogNews Корнелия Нинова: Ако утре не се приеме проектобюджета за ДОО, няма да имате увеличение на пенсиите
0

Корнелия Нинова: Ако утре не се приеме проектобюджета за ДОО, няма да имате увеличение на пенсиите

0

На него се обсъжда проект за коалиционно споразумение – за какво ще се събираме с ПП. По наш уста персонално се гласува. 

Математически вотът мина. Мотивите  бяха несъстоятелни. България е финансово стабилна. Дългът намалява, има ръст на износа. Ние оборихме тези аргументи. Истинските причини бяха други. 

Имаме два проблема- цените и доходите на хората. Когато се внесе актуализация на бюджета, ни се поиска оставката. Признали сме проблема, предлагаме решение, а те свалят правителство. Помощта за бизнеса е помощ за работни места. Ние им предложихме мерки, които ги удовлетвориха. Една от грешките ни е, че не им дадохме предсказуемост и предвидимост. Ние решаваме проблемите месец за месец. 

Друга грешка – лоша комуникация помежду ни. РСМ бе преекспонирана като тема, изкуствена. Виждате днес какво се случи в Брюксел. Не е това причината за разпада. Пари и интереси са причините. Едни три милиарда за пътища, да не се спира потока към фирми, които обслужват министерства, агенции. 

Ние сме удовлетворени от това правителство – безплатните детски градини са факт. Увеличението на минималната работна заплата, промените в пенсионната реформа. Доста неща се направиха.

Ако до утре не се приеме проектобюджета за ДОО, няма да имате увеличение на пенсиите. Помнете кой е отговорен за това. Не съм оптимистична за актуализация на бюджета. До преди малко имаше 130 предложения между първо и второ четене. Ами това е тотално объркане на бюджета. Призовавам депутатите – съберете се, мобилизирайте се, не можем да оставим народа в това състояние.

Източник: FrogNews

Сподели: