Начало FrogNews Посланикът ни в САЩ: РС Македония е опитала да прокара резолюция с некоректен текст в Конгреса
0

Посланикът ни в САЩ: РС Македония е опитала да прокара резолюция с некоректен текст в Конгреса

0

Според него щатът Мичиган вече е приел резолюция, според която септември 2021 г. е бил обявен за месец на македонския принос за САЩ. „България и САЩ са приятели и съюзници в НАТО, а също и стратегически партньори. Обсъдихме как да увеличим американските инвестиции у нас. Проблемът с РСМ трябва да бъде решен с воля и визия от политическите лидери на двете страни без компромиси с българските национални интереси“, категоричен е той.

По думите му проблемът с Македония е възникнал от неправилни техни действия и националистически залитания. „САЩ и ЕС имат интерес от по-бързо решаване на въпроса, аз призовах Вашингтон към разбиране и бях разбран“, посочи Панайотов. И допълни, че е нужно подобряване на комуникацията с американските държавни институции.

Относно темата за доставка на американски втечнен газ той подчерта: „Това е чисто търговска сделка по време на война. България е обект на шантаж от страна на Русия. САЩ ни се притече на помощ. Предстои да бъдат договаряни параметрите на дългосрочни договори с по-ниски цени от предишните“, увери Панайотов. И уточни, че самолети F16 е лесно да се набавят, но трябва да се помисли за пилотите и поддръжката.

Източник: FrogNews

Сподели: