Начало FrogNews Русия забрани на починалия Маккейн да влиза в страната
0

Русия забрани на починалия Маккейн да влиза в страната

0

Руското външно министерство пусна в събота нов списък със санкции, насочени срещу близо 1000 американски граждани в отговор на подкрепата им за Украйна след инвазията на Русия. Списъкът е публикуван за първи път от The Washington Post.

Сред посочените са законодатели, технически ръководители, журналисти и холивудски актьори, допълва „Евроком“.

Но дори мъртви хора се появиха в списъка, включително Маккейн, който почина от рак на мозъка през 2018 г. По време на престоя си в Сената Маккейн беше един от най-яростните републикански критици на Русия.

След военната намеса на Русия през 2014 г. в Украйна той се застъпи силно за помощ за Украйна и призова САЩ да засилят санкциите си срещу Русия.

„Мисля, че трябва да променим цялата си връзка с Владимир Путин“, каза Маккейн пред NPR през март 2014 г., описвайки Путин като „полковник от КГБ, който е отдаден на възстановяването на Руската империя“.

Живите политици, които бяха посочени в списъка със санкции, включват председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, лидера на мнозинството в Сената Чарлз Шумър, лидера на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти и бившия държавен секретар Майк Помпео, пише The Post.

Източник: FrogNews

Сподели: