Начало FrogNews Ген. Атанасов: След Тодор Живков най-сервилният поддръжник на руските интереси в България е Бойко Борисов
0

Ген. Атанасов: След Тодор Живков най-сервилният поддръжник на руските интереси в България е Бойко Борисов

0

Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира пред БНТ и днешната декларация на партията, която поиска депутинизация за страната ни: „Това е наш политически документ, насочен на първо място към коалиционните ни партньори, и на второ място – към цялото общество. Хората да знаят, че не сме си забравили обещанията и ще направим всичко възможно да бъдат реализирани“, каза той в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Ще работим за това тези мерки, които предлагаме, да бъдат детайлно разработени, където е необходимо и със законодателни промени, защото има осезаема нужда от депутинизация на българския обществен живот и на икономиката“, подчерта ген. Атанасов.

Мерките са разписани на първо място в националната сигурност – повишаване капацитета на всички структури за сигурност у нас, за да могат да противодействат на хибридното проникване на Русия и искат правителството да предложи специална програма за проверка на служителите на специалните служби за лоялност.

„И сега в тази кризисна ситуация се вижда, че има пробиви в нашите служби за сигурност и сега е моментът да бъде извършена тази проверка за лоялност“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

Атанасов посочи, че Съветът по сигурността при Министерски съвет не функционира – това трябва да бъде основният орган на изпълнителната власт за провеждането и на външната, и на вътрешната политика, както разпорежда чл. 105, ал. 1 от Конституцията.

В областта на отбраната сега е моментът да бъдат инвестирани достътъчни средства за решителна модернизация на армията, на първо място – в човешки капитал, както и в техника, за да скъсаме веднъж завинаги с всичко това, което е останало от съветско време.

„Това е наш политически документ, който е насочен на първо място към коалиционните ни партньори и на второ място към цялото общество“, категоричен беше ген. Атанасов.

„Има различия между партиите в коалицията. Тази шарена коалиция бе създадена с основна задача да бъде отстранена Борисовата държава. Една от част от тези мерки, които предлагаме, са и в тази насока.“, каза още той.

Източник: FrogNews

Сподели: