Начало FrogNews Зеленски с разкритие: Макрон предложи на Украйна да ”направи отстъпки”, за да помогне на Путин да остане чист
0

Зеленски с разкритие: Макрон предложи на Украйна да ”направи отстъпки”, за да помогне на Путин да остане чист

0

Водещият припомни преговорите, които Макрон водеше, и попита какъв може да бъде изходът за Русия от сегашната ситуация. Зеленски отговори: „Не трябва да търсим изход за Русия и г-н Макрон го прави напразно. Той има добър опит, че докато самата Русия не го пожелае, докато не прецени, че е необходимо, тя няма да търси нищо, няма изход. Той искаше да получи определени резултати в посредничеството, не ги намери, и то не от наша страна, а от Русия“, каза той.

„И той ми предложи някои неща, свързани с отстъпки за нашия суверенитет, за да запазим чисто лицето на президента Путин. Струва ми се, че това не е много правилно от страна на лидерите. Ние не сме готови да спестим нещо на някого и да загубим нашите територии за това „, – каза президентът на Украйна. Какво точно е предложил Макрон и кога точно е направил това предложение, Зеленски не уточнява, пише още „Настоящее время“.

Френският президент Еманюел Макрон за последно посети Москва и Киев в началото на февруари, преди началото на руската инвазия в Украйна, на фона на съобщенията за струпване на руски войски на украинската граница. В пресата изтекоха спекулации, че Макрон е предложил на Русия някаква сделка и е получил гаранции за сигурност и е убедил Зеленски да спазва Минските споразумения. След инвазията Макрон се обажда на Путин няколко пъти.

Превод: Фрог нюз

Източник: FrogNews

Сподели: