Начало FrogNews Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка
0

Велислава Дърева: 500 делегати подписали против оставката на Нинова? Никой не видя тази подписка

0

„Когато на ден в България се заразяват над 11 000 души, ти да свикаш конгрес и в една зала да стоят толкова хора часове наред, това е престъпление“, възмути се тя в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“.

„Датата за конгреса беше определена на 22 януари. От 97-ма година, от 25 години, се знае, че на 22 януари новоизбраният президент встъпва в длъжност, а ти назначаваш конгрес? Излиза Кристиян Вигенин по една медия и вика, че не се били сетили. Как не сте се сетили? Целта е ясна – да не се отиде, да не бъде поздравен президентът, да я няма Нинова и приближените й“, смята Дърева.

Според нея точно тези маниери и политика на Нинова са отнели много гласове от БСП на последните три вота. Дърева подчерта, че лидерът на социалистите и приближените й не са заявили ясна и категорична позиция за подкрепа на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат: „Това изяде много гласове и през април, и през юли, и през ноември“.

„Радев никога не е имал какъвто и да е било проблем по отношение на БСП. Очевидно това отношение идва от личността на Нинова. Не мога да доловя всички душевни движения, но в края на 2020г. започна процесът на дистанцията, което беше груба грешка, защото в крайна сметка членовете и симпатизантите на БСП не се съобразиха с поведението на Нинова и гласуваха за Румен Радев и Илияна Йотова“, добави журналистът. 

„От 5 години говоря и пиша, че Нинова превърна наистина най-демократичната партия в авторитарна и лична, в нейна персонална собственост. Някои сега се сетиха да го констатират – много късно. В крайна сметка Вождесата си създаде паралелна партия“, посочи Велислава Дърева.

[embedded content]

Източник: FrogNews

Сподели: