Начало FrogNews Столични електробуси без парно. Пътниците се движат на температури близки до нулата
0

Столични електробуси без парно. Пътниците се движат на температури близки до нулата

0

„Температурата е 5,5 градуса. Парното в автобус 60 не работи, защото в депата не им стига батерията в минусовите условия навън”, обясни той във видео във Фейсбук.

По думите му това се дължи на няколко основни елемента. Първият от тях – популизмът.

„В София бяха изхарчени десетки милиони левове за закупуване на електробуси, които очевидно не са подходящи за условията на София, не могат да обслужват адекватно пътниците и не им осигуряват необходимия комфорт“, смята Бонев.

„Второто нещо е, че след като бяха закупени тези автобуси, не беше изградена инфраструктурата за тях. В кв. Овча купел липсва зарядна станция. За да пести своята батерия, този автобус, а и не само, просто не включва парното”, допълни общинският съветник.

„Подобен електробус струва толкова, колкото биха стрували два съчленени автобуса на природен газ. Трябва първо да си даваме сметка, че хората имат нужда от по-редовен, по бърз и повече градски транспорт. След това нека мислим колко екологични са те. Електробусите не вършат работа. Идвайки насам се возихме в газовите и в тях си имаше отопление“, разказва общинският съветник.

„Жалко е, че бяха пръснати толкова много пари за услуга, която не удовлетворява пътниците. Ще поискаме обяснение от отговорните институции каква е ситуацията и защо не се пуска парното“, добави Борис Бонев.

Източник: FrogNews

Сподели: