Начало FrogNews Доц. Татяна Буруджиева: Без бонуси в държавните структури, дразнят се хората
0

Доц. Татяна Буруджиева: Без бонуси в държавните структури, дразнят се хората

0

Разбира се, че всеки който работи повече, отколкото се очаква от него, вероятно трябва да бъде стимулиран, но ние не знаем колко се очаква от тях, за да кажем: да, правилно за е стимулиране. Даже не бих искала да коментирам дали сега е моментът, защото виждаме, че НАП няма 10-годишнина. По принцип съм срещу раздаването на бонуси в държавни предприятия, смятам, че трябва да има адекватно заплащане, смятам освен това, че е крайно време в България да има едно много сериозно политическо решение относно нивата на заплащане, тъй като не се вижда държавния интерес да се стимулира. Уважение или престиж, ще стане дума за лекарите, към определени професии, това съответно пречи на ориентирането на младите към тези процеси.

Това заяви доц. Татяна Буруджиева пред Нова телевизия относно бонусите, които раздадоха в Електроенергийния Системен Оператор и НАП на своите служители, съответно общо 7 милиона и 32 милиона лева.

Аз лично смятам, че драстично трябва да се увеличат парите, въобще за старт, за да може постепенно да се премине към други заплащания и към абсолютно друго състояние на нещата в България. Не искам изобщо да отварям темата, затова стигат ли парите да се гледат деца. С бонуси тези неща не се решават, само се дразни обществото. Защо да не може да се повиши заплатата в различните сектори в зависимост от ефективността на тези сектори, а в тези сектори, които се хранят и печелят пари от нашите данъци и това че си плащаме тока, има много пари, за сметка на обедняването на всички останали. Не мога да разбера как можем да приемаме нормално подобни неща. В държавния сектор са парите на българските граждани, допълни Татяна Бурджиева.

Източник: FrogNews

Сподели: