Начало FrogNews Николай Хаджигенов: Именно Гешев държи корупцията и изкарва децата ни в чужбина
0

Николай Хаджигенов: Именно Гешев държи корупцията и изкарва децата ни в чужбина

0

Георги Харизанов му опонира заяви, че тогава трябва да говорим за смяна на всички 1800 прокурори, а Хаджигенов отбеляза, че тези 1800 прокурори до един са подчинени на главния прокурор.

В прокуратурата у нас никога не се случва нищо без главния прокурор. Никой дори не поглежда накриво главния прокурор, допълни адвокат Хаджигенов.

Относно думите на премиера Кирил Петков, че може да има други причини, поради които Иван Гешев да не иска да си подаде оставката, Георги Харизанов каза, че разбирането на думите на премиера напоследък е сложна задача.

„Това което се опитва да внуши, че сили извън съдебната система му забраняват да си подаде оставката“, коментира Харизанов.

„Иван Гешев Цацаров си го избра относително, всъщност той, Бойко, си го хареса и си го избра. Цацаров смяташе, че Иван Гешев ще е послушен и ще прави каквото му кажат. Това е типичен пример за назначения в тоталитарните държави – издигаш някой в пъти над нивото му на компетентност и той е верен до безобразие и е готов да направи всичко. Иван Гешев е прякото доказателство за това. Това е самостоятелна вина на Цацаров“, каза Хаджигенов.

Според адвоката връзката между двамата вече не е толкова силна, а Цацаров остава на оцеляване.

„Персоналните промени трябва да бъдат извършени, но заедно с промените на правилата, за да върви както трябва съдебната реформа“ коментира Хаджигенов.

„В прокуратурата у нас никога не се случва нищо без главния прокурор. Никой дори не поглежда накриво главния прокурор“, допълни адвокатът.

Източник: FrogNews

Сподели: