Начало FrogNews 13-етажна сграда в ивицата Газа рухна след бомбардировка. Ракети паднаха и в Тел Авив
0

13-етажна сграда в ивицата Газа рухна след бомбардировка. Ракети паднаха и в Тел Авив

0

Израел изпрати днес 80 военни самолета да бомбардират палестинския анклав и струпа танкове по границата, след като израелски градове бяха обстреляни с ракети за втори пореден ден. По информация на очевидци обитателите на сградата и живеещите в околностите са били предупредени да се евакуират около час преди удара.

Гъсти облаци черен дим се издигат над зданието, разположено на около 150 метра от местното бюро на Франс прес, съобщи френската агенция. Бомбардировката нанесе щети и по съседни сгради. Властите в Газа засега не са съобщили за ранени или загинали.

Палестинската групировка “Хамас” съобщи, че е изстреляла 130 ракети срещу Тел Авив. В израелския град вият сирени за тревога. Ракета е улучила сграда в предградие на Тел Авив, съобщи местна телевизия.

“Изпълняваме обещанието си, като извършваме масиран ракетен обстрел срещу Тел Авив и предградията му със 130 ракети в отговор на атаките на врага срещу жилищни блокове”, каза въоръженото крило на “Хамас” в комюнике.

Съобщава се за най-малко един ранен в Тел Авив. Международното летище “Бен Гурион” спря всичките си полети.

Палестинец бе убит, а друг бе ранен днес от израелски военни в северната част на Западния бряг, съобщи палестински източник. По думите му и двамата са служители на палестинското разузнаване.

Източник: FrogNews