Начало FrogNews Юрий Асланов: Развръзката на отношенията Радев-Борисов ще е на изборите
0

Юрий Асланов: Развръзката на отношенията Радев-Борисов ще е на изборите

0

Доминиращата подкрепа е за оставката на правителството. Увеличава се и броят на негласуващите, които не вярват в честността на вота. Всички парламентарно представени партии губят тренд в различна степен. Развръзката на отношенията между президента и премиера ще е на изборите догодина. Това заяви Юрий Асланов пред БНТ

Той каза още, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в президентството. Все още не се знае как ще продължи протеста. За него в изненадваща инициативата на управляващите за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. Асланов вижда политически пазарлък. За повечето хора има нещо генерално сбъркано в начина на правене на политика.

Асланов коментира, че всички парламентарни партии губят доверие в сегашната политическа ситуация, защото повечето протести са насочени към това, което се случва в Народното събрание. Според него ГЕРБ е големият „резервоар“, от който партиите извън парламента черпят повишението на рейтинга си, който е отразен от изследванията.

Атанас Стефанов от “Тренд” коментира, че за два месеца са се случили много неща, но с малка ефективност. Самото пребиваване във властта й носи негативи, по мнението му. Социологическите проучвания показват подкрепа за протеста. Демократична България безспорно е във възход, посочи Стефанов. Партията на Слави Трифонов получава подкрепа, въпреки че не е на протеста. Предстои да се види дали това ще се запази през есенния сезон.

Източник: FrogNews