Начало FrogNews Ще стигне ли 700 млн евро цената на Меси или ще остане ”само” 250 милиона?
0

Ще стигне ли 700 млн евро цената на Меси или ще остане ”само” 250 милиона?

0

Меси и Гуардиола може пак да са заедно…

„Барселона“ може да се съгласи да продаде своя аржентински нападател Лионел Меси на „Манчестър сити“. Това съобщава тази сутрин британския Daily Mirror. Според изданието в момента юристите на „Ман сити“ изучават точка по точка договора на Меси с каталунския клуб.

В „Барселона“ се надяват да получат директно 250 млн евро за 33-годишната звезда, а не да рискуват да претендират за 700 млн евро за всички права чрез съд, защото имало много рискове.

Както вече стана ясно, това е най-сложният трансфер в историята на футбола. Интригата се крие в това, дали Меси ще премине в „Ман сити“ безпрепятствено или ще се наложи намесата на Международната футболна федерация (ФИФА) и Спортния арбитражен съд.

Експерти коментират, че въпросните 700 млн евро за правата на Меси, за които претендира ръководството на „Барса“ са описани в точка от договора, която не е задължителна. Същото потвърждава и испанското радио Cadena SER.

Съобщава се също, че мениджърът на „гражданите“ от Манчестър – Хосеп Гуардиола вече е в Барселона, за да разговаря лично с Лионел Меси.

Ако Меси премине в “Манчестър сити” това ще промени не само отбора, но цялото първонство в Англия, смятат анализатори.

Източник: FrogNews