Начало FrogNews Христо Иванов пита Гешев ще провери ли приватизацията на ”Булгартабак”
0

Христо Иванов пита Гешев ще провери ли приватизацията на ”Булгартабак”

0

Ще разследва ли главния прокурор Иван Гешев приватизацията на “Булгартабак” пита съпредседателят на “Демократична България” и бивш правосъден министър Христо Иванов.

Той ще подаде сигнал до компетентните органи, в това число и до държавното обвинение, за да разбере дали прокуратурата проверява сделката за приватизацията на държавното предприятие.

Припомняме, че прокуратурата отвори архивите и започна да проверява всички приватизационни сделки. Появи се и обвинение в това, че целенасочено се атакуват частни бизнеси, но в напоително интервю пред Нова телевизия снощи самият Иван Гешев заяви – това са фалшиви новини, а обект на проверки са “крадливи български политици и държавни служители, които са нарушили преди доста време служебните си задължения”.

Христо Иванов и членове на “Демократична България” са в Айдарово край Благоевград, където се намира обект на “Булгартабак холдинг”. Обектът се охранява от фирмата “Ипон”, създадена преди години от настоящия премиер Бойко Борисов.

Иванов заяви, че сделката вероятно е с изтекла давност, но случаят не е такъв с някои от поетите от нея ангажименти. По думите на бившия правосъден министър става дума за “емблематичен” актив, който винаги е бил обект на интерес от страна на ДПС.

Според Иванов с приватизацията държавата е можела да получи пари от сделката, но вместо това е наляла пари в полза на приватизатора.

Източник: FrogNews