Начало FrogNews Хаго Бабикян: Въпрос на лично достойнство, свободолюбие и смелост е да желаеш промяната
0

Хаго Бабикян: Въпрос на лично достойнство, свободолюбие и смелост е да желаеш промяната

0

На протеста съм от самото му начало. Не съм пропуснал и 1 ден в продължение на близо 2 месеца. Всеки знае за себе си какво му коства това. Мисля, че е въпрос на лично достойнство, свободолюбие и смелост да желаеш промяната. За мен най-голямата победа ще бъде българите да разберат, че техният глас се чува, че от тях зависи животът тук и че имат силата да променят. Защото суверенът все пак е българският народ.

От край време сме царе в това да се делим, да съзираме конспирации, да даваме акъл отстрани и да се спасяваме поотделно, затова си позволих да изброя едни 10 причини да дойдете на Велико Народно Въстание – 02.09, сряда

1. България е най-корумпираната държава в ЕС. От най-ниското до най-високото ниво трябва да имаш човек.

2. България е с най-ниски заплати и най-ниски пенсии в ЕС. Народът ни мизерства и се налага българи да пътуват за сезонна работа, за да се издържат или младите българи в чужбина да пращат на родителите си пари, за да могат да оцелеят. Вижте само колко реклами на кредити има.

3. България е на 111-о място по свобода на словото. Повечето медии са завзети, смачкани и приведени в наведено положение да обслужват властта. Обективната журналистика е “лукс”, който малцина си позволяват.

4. България е страната с най-висока смъртност в целия свят. Здравеопазването ни е в трагично състояние. Умовете ни изтичат в чужбина за повече пари, а малкото останали тук се борят или стават част от системата, която работи в ущърб на българина.

5. Вски скандали за тези повече от 10 г., за които може да се сетите. Ето някои от тях: Скандалът с „Наглите“; излагацията с Румяна Желева; убийството на Боби Цанков; Скандалът с Мишо „Бирата“; размириците в Катуница; скандалите за проучване за шистов газ; ACTA; скандалите с Трайчо Трайков; братя Галеви; Цеко Минев; референдум за АЕЦ Белене, Костинброд; подслушването; КТБ; „Яневагейт“; Гърмен; Бокова/Георгиева; Тютюневите складове; „Кумгейт“,;„Суджукгейт“; „ЦУМгейт“; Срив на Търговския регистър; „Джи пи груп“; Царските конюшни; „Апартаментгейт“; Срив на НАП; ЧЕЗ; провалът с VW; Изборът на Гешев

6. В България няма разделение на властите, а това е една от основите на демокрацията. Всичко се свежда до това какво ще каже/направи Бойко Борисов. Той така управлява. С “аз дадох”, “аз наредих”. Това е авторитарна власт, а уж ни пазят от комунистите.

7. България няма свободен пазар. Липсваха адекватни мерки за подпомагане на бизнеса в условия на COVID-19. Европарите също масово не достигат до малкия и среден бизнес, а се прибират от близки на властта фирми. Цари тромава, безкрайно огромна администрация. Липсва дигитализация. Пълно е с нагласени обществени поръчки.

8. Премиерът ни е човек, който е прочел една книга в живота си. Той не знае нито един западен език. Не ходи на работа и се крие от народа, който не го иска вече. Държавата се управлява дистанционно – от джип. Агент “Буда”, охранител на Тодор Живков, част от групировката СИК. Патологичен лъжец и некадърник, който ни излага както на национално, така и на международно ниво.

9. Нито Цацаров, нито Гешев имат дори 1 забележителен успех в борбата с мафията у нас, а тях всички знаем КОЙ си ги избира.

10. Управляват ни хора, които си позволяват да наричат български граждани: тулупи, тиня, маргинали, лузъри, стадо овце, пияници, маймуни, катунджии, изроди, алкохолизирана тълпа, лош материал, ултраси, студенти за селфи, аватари на провалени политици

Протестът, за разлика от всички предишни в най-новата ни история, успя да събере на едно място представители от целия политически спектър у нас. Да, дори по агенциите близки до властта пише, че над 60% от хората подкрепят протестите. Той запази своята енергия и надхвърли границите на България. Редица престижни световни медии отразиха случващото се. Наши сънародници в повече от 20 държава протестират заедно с нас и искат промяна. Важно е да поискаш и ти!

Хаго Бабикян, Фейсбук

На протеста съм от самото му начало. Не съм пропуснал и 1 ден в продължение на близо 2 месеца. Всеки знае за себе си…

Публикувахте от Hago Arman Babikyan в Неделя, 30 август 2020 г.

Източник: FrogNews