Начало FrogNews Футболни легенди и съперници на терена – рамо до рамо в листата на БСП-Пловдив! Изхвърлиха хората на Гергов!
0

Футболни легенди и съперници на терена – рамо до рамо в листата на БСП-Пловдив! Изхвърлиха хората на Гергов!

0

Две футболни легенди на Пловдив се открояват в листата на БСП с кандидатите за Народното събрание от Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Изпълнителното бюро на БСП гласува нова листа с кандидати за народни представители от Пловдив.

Листата бе одобрена служебно, след като бяха установени нарушения при първоначалната подредба.

В обновената пловдивска кандидатска листа двама бивши конкуренти от футболния терен днес са лица на Столетницата и ще се състезават за депутатски места в 45-ия парламент. Двамата ветерани са част от неизменното пловдивско дерби “Битката за Пловдив“, в което един срещу друг през времето винаги са били като част от отборите на “Локо“ и “Ботев“. Сега легендарните играчи са един до друг в социалистическата листа в борбата срещу ГЕРБ.

Георги Георгиев-Гецата е в националния ни тим, заел 4-то място в света на Мондиал ’94 в САЩ. Той има изиграни над 100 мача и за френския “Мюлюз“, владее перфектно френски език. След края на спортната си кариера е бил президент на “Марица“ – Пловдив и спортен директор на ЦСКА София. Гецата е едно от най-значимите имена в историята на “Ботев“-Пловдив.

Другата легенда на пловдивската футболна кауза е Любо Корадов – една от емблемите на “Локомотив“-Пловдив, останал верен на отбора си през целия си живот. Той заема 10-то място в листата на БСП. Корадов е юношески и младежки национал, изиграл е през активната си кариера близо 100 мача за “Локо“ и останал в съзнанието на спортната общественост като култовия дефанзивен халф на отбора си. Днес Корадов е популярен и уважаван бизнесмен, притежава розоварна в Мъглиж, където отглежда 1 000 декара

eтерично-маслени култури. Корадов по време на кампаниите по прибиране и преработка на културите наема по 400 човека в Розовата долина, на които осигурява доходи.

Водач на листата е лидерът на БСП Корнелия Нинова, следвана от проф. Иво Христов, досегашен червен депутат. На трето място е пловдивският социалист Иван Петков, популярен като Иван Бебето.

Групата на Георги Гергов остана извън листата на БСП, а опитите за саботаж от кръга около него бяха осуетени с новата подредба на кандидат-депутатите.

Председателят на партията Корнелия Нинова заяви, че пловдивската организация тръгва по нов път и това е факт. Така тя спази обещанието си за обновление в организацията. С новата листа от кандидати без зависимости и обвързаности бе даден шанс на Пловдив за ново политическо представителство, съобразено с новия курс на партия.

Източник: FrogNews