Начало FrogNews Фотограф: Г-н полицай, колко невинни хора преби и задържа?
0

Фотограф: Г-н полицай, колко невинни хора преби и задържа?

0

До господата в униформи: Когато бяхме малки, мечтата на всяко второ дете беше да стане полицай. Вероятно и твоята мечта е била такава. Казваха ни, че работата на полицията е да пази добрите и да арестува лошите. Покрай протестите разбрах че повечето хора явно сме били лъгани,

Сега над 25г. по-късно от вас разбрахме, че работата ви НЕ Е да пазите хората, да хващате престъпниците, а да пазите институциите… сгради, които през по-голямата част от времето са празни. Това ли те вдъхнови едно време, да станеш полицай!?
Всички ние знаем…и ти знаеш също, че това е ЛЪЖА, Изкуствено създадена мантра на която се позовавате за да оправдаете незаконните действия и злоупотребата с власт.
Г-н полицай, когато се прибереш от работа вечер след протестите, чувстваш ли се герой, който си е свършил добре работата?

Колко престъпника залови днес и колко невинни хора преби и задържа?
Когато децата ти те попитат ”залови ли лошите”, обясни ли им, че ти мачкаш само невинните, защото лошите са онези, които ти дават заповедите!?
Г-н полицай, когато галиш и прегръщаш детето си след предният полицейски произвол, който си упражнил в изминалите часове, с измитите от кръв ръце, даваш ли си сметка, че това дете след няколко години ще е гражданин с позиция и ще е на площада със същите искания като нашите, да живее в нормална държава!?

Държава в която законите ще са за да се спазват, а не да се погазват!
Дали би защитавал полицията, когато детето ти бъде, проснато на земята по очи, настъпено с коляно в главата, получава ритници в хълбока, докато му заключват ръцете зад гърба!?
Г-н полицай, съвсем забрави, че парите с които си храниш семейството, ти ги плащат онези, които пръскаш със лютив спрей и риташ с кубинките на площада, а не онези, които ти дават разпорежданията!

Г-н полицай, не забравяй, че когато си без униформа си гражданин, като всички нас и се сблъскваш със същите проблеми, като нашите.
Г-н полицай, не забравяй, че за онези, които са ти дали нареждане да биеш невинни хора, ти не си герой…ти си онзи, който те са пожертвали в опит да запазят властта си.
Г-н полицай, когато застанеш пред огледалото виждаш ли онзи човек, който мечтаеше да бъдеш като дете.. защото, когато ние погледнем към теб, не виждаме онзи полицай, който буди уважение, а който поражда неприязън!

Фотографът Владислав Филипов, Фейсбук

До господата в униформи: Когато бяхме малки, мечтата на всяко второ дете беше да стане полицай. Вероятно и твоята…

Публикувахте от Vladislav Filipov в Понеделник, 7 септември 2020 г.

Източник: FrogNews