Начало FrogNews Фирма ИПОН на Борисов охранява складове на Пеевски
0

Фирма ИПОН на Борисов охранява складове на Пеевски

0

”Акцията на Hristo Ivanov в складовете на Булгартабак разкри освен друго и един неизвестен на публиката досега детайл: че се охраняват от фирма Ипон. Запознатите знаят чия е тя и едва ли вече някой се съмнява в крепкия бизнес съюз между ГЕРБ и ДПС или най-малкото на двете им най-ярки лица.”, написа във Фейсбук икомистът и финансист Евгений Кънев.

“Другото, което не е толкова популярно е самата приватизация на Булгартабак. Правени са опити още от времето на Иван Костов, но винаги се е появявала някаква руска връзка.

Третият път (2005 г.) пък бяха провалени Бритиш Американ Тобако заради уж странен факс от Русия с претенции към част от собствеността.

Така или иначе ДПС/Доган не попречиха единствено на офшорка с руска банка зад гърба си да купят холдинга за едва 100 м евро. Която след по-малко от две години продаде акциите на ДП срещу 30% печалба върху инвестицията си с финансиране от КТБ, където същата банка притежаваше около 10% ( но никога не предяви публични претенции след фалита, кротко гушвайки БТК).

Cherche la Ruissie.”

Източник: FrogNews