Начало FrogNews Управляващи в Германия подкрепиха протестите срещу Борисов и Гешев
0

Управляващи в Германия подкрепиха протестите срещу Борисов и Гешев

0

Парламентарната фракция на германските социалдемократи (ГСДП), която е част от управляващата коалиция обяви днес, че подкрепя протестите в България, които смята за проевропейски и в защита на върховенството на закона.

В прессъсобщение депутатите от управляващата в коалиция с християндемократите партия също така посочват, че предстоят дискусии за върховенството на закона в отделните страни членки на ЕС.

Прессъсобщението е публикувано на сайта на фракцията, уточни БНР.

„Солидаризираме се с българите, които вече над 45 дни са на улицата в името на проевропейски ценности“, заявяват депутатите от ГСДП и допълват:

„В продължение на седмици хиляди хора в България протестират с искане за демокрация, върховенство на закона, независима съдебна система и срещу корупцията. Ние подкрепяме целите на хората. Парламентарната група на ГСДП застава на страната на тези, които се застъпват за основните европейски ценности.

Демокрацията, върховенството на закона и борбата с корупцията са сред централните стълбове на европейската интеграция. За българите, членството в ЕС с право е най-голямата надежда за по-добър живот. Ние подкрепяме българите, които вече повече от 45 дни излизат на улицата в името на тези ценности“. 

Източник: FrogNews