Начало FrogNews Тръмп заяви: Грипът е по-опасен от COVID-19
0

Тръмп заяви: Грипът е по-опасен от COVID-19

0

Грипният сезон идва. Много хора всяка година умират от грип, въпреки ваксините. Става дума за над 100 000 души. Ще затворим ли държавата си? Не, научили сме се да живеем с него, точно както трябва да се научим да живеем и с COVID-19, който в голяма част от общностите е значително по-малко смъртоносен.

Това написа американският президент Доналд Тръмп в Twitter, часове след като бе изписан от болницата. Държавният глава на САЩ бе заразен с коронавирус и прекара няколко дни в лечебно заведение.

Не става ясно обаче за кои точно “общности” става дума. Коронавирусът взе значителен брой жертви не само в САЩ, но и в Китай, Европа и Бразилия, например.

В началото на пандемията социални медии като Facebook и Twitter сваляха подобни коментари заради дезинформация. Припомняме, че дори някои от публикациите на Тръмп са били маркирани като потенциални източници на невярна информация.

Според Worldometers към момента регистрираните заразени с коронавирус от началото на пандемията по света са 35 777 962, а починалите 1 049 741.

Източник: FrogNews