Начало FrogNews Трайчо Трайков: Управляващите наливат масло в огъня
0

Трайчо Трайков: Управляващите наливат масло в огъня

0

При някои ремонти изчезваха жълтите павета, а после се появяваха в някои дворове. Проблемът е защо не преследват човека, който е извадил павета? Свидетели сме на усилията на управляващите, които наливат масло в огъня. Хората не приемат нито стъпките, нито хората, които искат да ги осъществят. Това каза кметът на район „Витоша“ Трайчо Трайков по БТВ.

Тези 127 гласа бяха осигурени с откровено антиевропейски сили в парламента. Целта на такива провокации е да бъдат отблъснати нормалните протестиращи. Страни много, но провокациите не са свързани с интересите на хората.  Вървях по ул. „Леге“ и видях, че трима души по тениски и дънки преследват четвърти. Първоначално не знаех, че са полицаи. Чисто човешка реакция. Отидох при тях, те се легитимираха, че са от СДВР. Момчето изглеждаше зашеметено от падането на тротоара. Попитах защо го задържат, те обаче не казаха, разбра се, че нещо им е бягал. Събраха се хора и напрежението се вдигаше.

Предложих да влезем в сградата на районната администрация. Дойдоха и униформени с маски и шлемове, не знаеха за какво става дума. Беше доста неясна ситуацията. Цивилните полицаи бяха на „педал“. Попитахме момчето как се казва. Междувременно те го вкараха в един бус, който не можеше да тръгне, улицата бе задръстена от двете страни. Продължи да е напрегната ситуацията. Очаквах, че момчето е направило нещо сериозно и бе логично да кажат, че е нападнат полицай. Накрая дойде адв. Белянова, полицаите се съгласиха да говорят с него. Накрая го пуснаха. Всичко повлия, за да бъде пуснат. То е нормално да бягаш, като те гонят трима, които не знаеш кои са. Имаше и преди такива опити с младежи.

На протеста има всякакви хора. Има случаи, в които виждаме превишаване на полицейски правомощия. В тази ситуация адреналина е много. Разбрах, че при охрана на масови събития не е редно да има цивилни полицаи.

Източник: FrogNews