Начало FrogNews Тошко Йорданов опроверга манипулациите на ГЕРБ: Ще искаме мажоритарно гласуване в два тура
0

Тошко Йорданов опроверга манипулациите на ГЕРБ: Ще искаме мажоритарно гласуване в два тура

0

Той определи като нелепи твърденията на представители от партията на Бойко Борисов, че ИТН са се отказали от подобна промяна.  „Днес внесохме  законопроект за  промяна в Изборния кодекс. При обсъждането в правната комисия ще искаме следващите редовни парламентарни избори да се гласува мажоритарно в два тура.

Трябва технологично време за преразпределяне на избирателните райони. Това е работа, която трябва да се направи качествено. Ако има предсрочни избори, които не са невъзможни, не можем да си позволим тези избори да са по сегашния изборен кодекс.  Затова се върви последователно. Прави се промени в ИК, след това се въвежда мажоритарно гласуване в два тура“, уточни той.

Тошко Йорданов обясни, че с партиите, но без ГЕРБ, са се договорили заседанията на НС да продължат да се провеждат в старата сграда, както и за Великден да няма ваканция. “Предвиждаме още на следващите президентски избори да има пробно електронно гласуване. Имаме намерение  да въведем професионална изборна администрация, която да носи отговорност”, каза още той. 

Източник: FrogNews