Начало FrogNews Тома Биков отговори на Слави: Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши
0

Тома Биков отговори на Слави: Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши

0

Ето какво написа Биков: 

“Това са измененията в Изборния кодекс, които парламентът приема преди изборите за президент през 2016 година. Няколко текста, които според Станислав Трифонов са минали набързо. Не знам как можеха да минат по-бавно при положение, че са чисто технически.

А Станислав Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време. Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши. Кажете на господин Тошко да измисли някакъв по-оригинален статус, който да прикрие, това което правите и това, в което участвате. 

Поздрави!”.

Повод за коментарите по отношение бързината на приетите изборни промени през 2016 г. е постът на самият Трифонов по-рано днес, в които лидерът на “Има такъв народ” представи хронология на събитията, а именно: 

“На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?”.

С цялата публикация на Трифонов може да се запознаете тук.

Източник: FrogNews