Начало FrogNews Тодор Тодоров: Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР
0

Тодор Тодоров: Цветанов никога не е поставял политически чадъри в МВР

0

„Когато Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи, работихме страшно много, нямаше по никакъв начин „чадър“ върху този или онзи, независимо от политическата принадлежност. И повечето случаи, които бяха много тежки и социално отговорни, бяха успешни“, каза Тодоров.

Избира да се присъедини към Републиканци за България, защото познава председателят на партията повече от 20 години.

Криминалният психолог взема решение да влезе в политиката миналата година в началото на пандемията, „когато се замисля над нещата, които се случват и решава, че не може да бъде просто зрител отстрани. Преломният момент е, когато чува реклама за работа на „телефон на доверието“ за хора, които нямат квалификация.

„30 години чакаме регулация на нашата работа, а такъв закон не е приет”, каза Тодоров.

„Не знам какво означава „бизнес партия“. В регион Враца всичко го правим със собствени усилия. Досега не сме усетили никаква помощ от никой бизнесмен“, заяви Тодоров по повод новината, че бизнесменът Павел Вълнев е дал 1 милион лева на Републиканци за България.

Доколкото знам г-н Вълнев не може да участва нито в законодателната, нито в изпълнителната власт. В парламента по принцип има доста бизнесмени, които хем са бизнесмени, хем народни представители“, припомни Тодор Тодоров.

„Не мисля, че Цветан Цветанов има нещо общо с декларацията на американските сенатори за България. Не е нужно да ни казват отвън какви са нещата у нас“, каза Тодоров.

Повод за неговия коментар беше позиция на двама американски сенатори, които критикуват корупцията в България като застрашаваща отношенията ни със САЩ. От ГЕРБ видяха в документа лобизъм и заподозряха, че роля в нея има Цветан Цветанов.

Източник: FrogNews