Начало FrogNews Таня Андреева: Косите ми настръхват, като чуя за съвместна група между МОН и МЗ
0

Таня Андреева: Косите ми настръхват, като чуя за съвместна група между МОН и МЗ

0

Рискове винаги има, но в медицината има профилактика. Очаквам мерките да се дадат на директори, за да приложат всички мерки срещу коронавирус. Когато са в една среда никой не е застрахован да бъде заразен. Това каза пред БТВ д-р Таня Андреева, бивш здравен министър.

Все още няма спуснати указания как да протича учебния процес. Това е сериозен пропуск. Трябва да се види и какви дезинфектанти да се използват, защото кожата на децата е чувствителна. Поне още година ще си говорим за това заболяване. Задължение на родителите е децата им да са здрави. Хубаво е и в училище да има филтър. Трябва в училищата да има сапун. Аз зная за такива, в които няма. Трябва да се знае какво става с класа, ако има дете с ковид.  

Настръхвам както чух от министъра на здравеопазването, че ще има съвместни групи между МОН и МЗ. В Гърция са изпратили писмо до всички свои специалисти. Там има стратегия за Ковид, които имат знанието за това. А ние дори в това сме разделени. Трябва да има становище, което да звучи силно. В Родилните отделения има спуснати мерки как да се действа. Към момента не се оправдават очакванията за бейби бум. По-скоро са притеснителни абортите, които се правят. За да имаш дете много важен е икономическия фактор в страната. Хората попаднаха в ситуация, в която планът да се увеличи семейството, остава на заден план.

Ние така и не разбрахме какво е свършил министър Кирил Ананиев. Новият министър обикаля болниците. На дневен ред си стоят всички въпроси за финансирането на болниците, как ще работи Спешната помощ. По този проблем няма и една крачка напред.

Източник: FrogNews