Начало FrogNews Съединение между грабители и ограбени? Луди ли сте…
0

Съединение между грабители и ограбени? Луди ли сте…

0

”Съединението”, литография Източник: Николай Павлович

Днес, 135 години след онзи светъл ден, когато Княжество България и Източна Ромелия се събраха в България, ние, наследниците на участници и зрители на онези събития сме разединени. Помпозните думи на политици и изкуствено приповдигнатия тон на медиите не могат да излъжат никого.

От властта лъха лицемерие, опонентите й излъчват ярост, много българи очакват развръзката, а не са малко и тези, които не знаят за какво иде реч. Организирани са тържества, ще има зари – и какво от това? Обединение няма да се получи, а датата ще се използва за пропаганда и противопоставяне.

Да вземем Пловдив. Градът е столица на Съединението. Според мен е трябвало да остане столица и досега, но това е друга тема. На тържеството довечера там ще е президентът Румен Радев. До него най-вероятно ще се нареди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, наречена от нейния партиен патрон ПКП. (Питайте я за капитан Райчо и ще лъсне чутовният й интелект…) ГЕРБ са мобилизирали своите да освиркват държавния глава. Пловдивските протестиращи от своя страна няма да изпуснат възможността да изразят своята гореща любов към Караянчева и властта. Кметът на града ще се прави на дипломат, но си знае, че е от ГЕРБ и зависим по партийна линия. Ще се говори за Съединението, но съединение няма да има. А и не е нужно във време на открита война срещу корупцията, лъжите и неморалността да се играе театър.

Още сутринта лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призовал: Опомнете се!

Адресирал го към политическите сили, които се противопоставят на сегашното управление. Редовните избори били след няколко месеца и там да се доказвали.

Каква дебилщина и арогантност само. Другите да се опомнят! Той и останалите случайници във властта са се опомнили отдавна. Но ние знам как и точно затова протестите ще продължат.

Няма как крадци и ограбени, биячи и жертви, измамници и измамени да се обединят. И досега ги разделяше пропаст, но когато прецаканите решиха да не бъдат повече прецакани, изведнъж властта заговори за обединение. Няма как да стане. Баста. Ще има разследвания, съдебни дела и затвор за грабителите. Бъдете сигурни, че Каракачанов и останалите като него тогава ще изглеждат по съвсем друг начин.

Съединение ще има, когато мутрите и мафиотите бъдат изхвърлени от властта.

Огнян Стефанов

Източник: FrogNews